Fiecare intreprindere are anumite drepturi juridice, vizavi de care trebuie sa fie constienta pentru a evita pierderile diverse la care poate fi supusa din influente externe. Spre exemplu, dintre acestea creantele sunt un subiect de interes. Este vorba despre diversele valori sau sume pe care o anumita intreprindere trebuie sa le primeasca la o scadenta stabilita in cadrul unui contract, fie din partea unor persoane fizice, fie a unora juridice.

Recuperari de create si contestari debite profesionale

Despre creante e de mentionat ca sunt parte din active. Astfel, vor fi intotdeauna evaluate la valoarea lor nominala. Exista desigur mai multe tipuri de creante si indiferent de acestea, in calitate de intreprindere ai posibilitatea de contestare debite. Despre acestea trebuie sa stii ca sunt de mai multe tipuri, respectiv ca exista criterii dupa care se impart. Astfel, stabilirea tipului acestora depinde de termenul de achitare, de continutul economic, gradul de asociere.

Referitor la continutul economic, exista mai multe tipuri de creante: de buget, comerciale, privind avansurile oferite, de personal, referitoare la veniturile calculate. De asemenea, acestea pot fi de termen scurt sau lung, respectiv cu termen de stingere sub sau peste un an. Nu in cele din urma, creantele pot fi ale partilor nelegate sau legate, respectiv a intreprinderilor „fiice” sau asociate.

Referitor la etapele de contestare debite, respectiv la procedurile de recuperare a creantelor, trebuie stiut ca acestea necesita o desfasurare prompta, ce poate fi realizata cel mai eficient cu ajutorul profesionistilor. O recomandare in acest sens este SfaturiLegale.ro. Expertii ce detin cunostinte in ceea ce priveste aspectele legale, precum si specializare in acest sens, te vor ajuta sa parcurgi toti pasii pe care ii impune legea vizavi de constatarea debitelor sau de recuperarile de creante.

Privitor la contestarea datoriilor, a debitelor, este o ramura de servicii care se refera la contestatiile pe care le poti inainta. Poti fi in cazul celor vatamati prin executare. Daca esti interesat de ajutor in acest sens, ai in vedere unul specializat ca cel mentionat. Este vorba despre masurile pe care le poti lua cu privire la ceea ce a stabilit executorul judecatoresc, respectiv a actelor de executare indiferent de categorie, a executarii silite. Amintim cele doua faze pe care le implica acest proces – cea pre-litigioasa si cea litigioasa.

Faza dintai se refera la asistenta juridica si reprezentativa pe care specialistii o ofera vizavi de autoritatile statului. Intra aici procedurile de mediere, somatiile sau notificarile de plata, angajamentele de plata ori acordurile, precum si tranzactiile.

Faza litigioasa se adreseaza cesiunii dreptului litigios. De asemenea, se imparte in mai multe etape ce trebuie parcurse. Dintre acestea amintim: cererea privind chemarea in judecata, ce de valoare redusa, de infiintare sechestru, respectiv de poprire asiguratoare/judiciara, insa si diverse cereri conexe.

Nu in cele din urma poate fi vorba despre executarea silita, cand problema nu se rezolva pe alta cale. Aceasta se refera la cererea formulata de creditor si depusa impotriva debitorului, la sediul executorului judecatoresc. De asemenea, exista o serie de etape de parcurs: legalizarea titlului executoriu, realizarea cererii specifice, contestatia la executare, precum si asistenta in cadrul procedurii pe care o presupune executarea silita.

In fiecare dintre etapele mai sus mentionate, atat in ceea ce priveste recuperarea creantelor, cat si contestarea debitelor, aspectele legale trebuie respectate pana in cele mai mici detalii. Intra in contact cu specialistii Sfaturilegale.ro pentru a avea siguranta ca procedezi corespunzator si te indrepti in directia potrivita.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *