Toate intreprinderile trebuie sa aiba un plan de urgenta in caz de incendiu. Oricat de mult te-ai pregati pentru un incendiu, o astfel de situatie te ia mereu prin surprindere. De aceea, atat ca angajator, cat si ca obisnuit salariat este bine sa va documentati corespunzator pentru orice eventualitate. 

Exercitiile prevenire si stingere a incendiilor la locul de munca sunt o necesitate. Dar daca tot vi se pare ca mai aveti de imbunatatit cateva aspecte la pregatirea dumneavoastra, sfatul nostru este sa colaborati cu o firma de protectia muncii care sa va ofere consultanta pentru Organizarea activitatii de prevenire si stingere a incendiilor (servicii PSI) in conformitate cu  legislatia in vigoare. Un plan de urgenta bine repetat ar putea salva vieti.

Sistemul de alarma impotriva incendiilor din cladirea dvs. ar trebui sa fie activat imediat ce este descoperit un incendiu daca nu a fost declansat automat. Daca firma dvs. a desemnat si a instruit membrii personalului, acestia ar trebui sa apeleze imediat la serviciile de urgenta si sa se pregateasca pentru a coordona planul de actiune de urgenta al firmei.

Toti angajatii trebuie sa se opreasca din ceea ce fac si sa paraseasca cladirea calm si rapid, imediat ce a sunat alarma. Ei ar trebui sa plece imediat fara sa piarda timpul cu recuperarea obiectelor personale neimportante. Membrii personalului ar trebui sa utilizeze o cale de evacuare predeterminata care sa permita suficient spatiu pentru ca toti angajatii sa-si croiasca drumul catre un punct de intalnire, departe de cladire. Nu folositi niciodata ascensoare daca suspectati ca un incendiu a inceput in biroul dumneavoastra. Asigurati-va ca exista iesiri de urgenta pentru persoane cu dizabilitati si ca acestea sa poata iesi in siguranta. Daca ruta dumneavoastra de evacuare a fost blocata de foc, inchideti toate usile si ferestrele din camera in care va aflati pentru a impiedica flacarile si fumul sa revina din exterior. Asteptati sa soseasca serviciile de urgenta. Acestia va vor escorta in siguranta.

Dupa ce toti angajatii s-au adunat la punctul de intalnire, personalul instruit in caz de urgenta al companiei dumneavoastra ar trebui sa efectueze o numaratoare pentru a se asigura ca toti angajatii care au fost in cladirea respectiva au iesit in siguranta. Nu reintrati in cladire daca unele persoane lipsesc la numaratoare. Informati serviciile de urgenta ca cineva ar putea fi inca inauntru. Toti angajatii trebuie sa ramana la punctul de intalnire pana la o notificare ulterioara.

Personalul instruit pentru a reactiona la un incendiu si au acces la echipamentele de siguranta si la stingatoare, ar trebui sa li se permita sa ramana in urma pentru a stinge un incendiu gestionabil si pentru a opri orice echipamente de utilitate sau sisteme informatice. Odata ce evacuarea a fost efectuata complet, nu trebuie sa permiteti niciunui lucrator sa se intoarca in cladire pana cand personalul serviciilor de urgenta nu va comunica acest lucru.

Ar trebui sa efectuati periodic exercitii de incendiu pentru a va familiariza personalul cu planul dumneavoastra de actiune de urgenta. Pentru o instruire completa a personalului in caz de incendiu va recomandam sa apelati la www.vasfebco.ro – companie care ofera servicii PSI si instruire privind siguranta si sanatatea in munca.

Categorii: Afaceri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *