Serviciul de tip rent a car este unul destul de popular. Iti ofera stilul practic si comod de a dispune de o masina oricand ai nevoie. Inchirierea pare destul de facil de realizat, doar ca politicile agentiilor de profil sunt diverse. Taxe ascunse sau practici despre care nu stii pot fi un bun motiv sa ramai cu un gust amar dupa o experienta de genul rent a car.

Un aspect important atunci cand vine vorba de masini de inchiriat Bucuresti sau pentru oricine, indiferent de locatie, se refera la asigurari. Sunt acestea incluse? Sunt acestea necesare? Raspunsul este de fiecare da. Iata ce tipuri de asigurari sunt de interes, de care sa te preocupi a le avea incluse odata cu inchirierea unei masini.

Asigurarea in caz de avarie

Aceasta se refera la asistenta primita, precum si de acoperire financiara in situatii neprevazute. Poate fi vorba de a pierde cheia spre exemplu, de nevoia de a inlocui un cauciuc, de faptul ca bateria te-a lasat balta sau cine stie cate altele. O confuzie se face destul de usor intre acest tip de asigurare si cea care tine de defectiunile mecanice ale masinii, doar daca paguba s-a produs fara vina si influenta celui care o conducea la acel moment. Aceasta este de altfel promisiunea pe care agentiile o ofera cu privire la starea autovehicului la predare si de obicei se include in pretul de inchiriere.

LIS sau liability insurance supplement

Nu degeaba nu inteleg unii termenii din contracte, de vreme ce sunt greoi. Aceasta asigurare acopera costurile pe care le-ai putea avea in caz de daune produse de terte persoane. Este sa spunem o extensie a asigurarii de raspundere civila, dar ofera o despagubire mai mare. O poti cere agentului de la biroul de inchiriere auto.

Asigurarea de raspundere civila

Concret, aceasta asigurare despagubeste pe ceilalti, daca ai fost implicat intr-un accident si este vina ta. Costul acesteia depinde anumiti factori, de experienta soferului deopotriva. Exista si o limita maxima a sumei asigurate. Detaliile acestea ti le furnizeaza agentul.

Asigurare de furt

Dupa cum si suna, aceasta se refera la despagubirea primita in cazul furtului autovehiculului. Unii nu vad importanta acestui tip de asigurare, poate doar daca este vorba de o masina scumpa.

PAI sau asigurarea de accident personal

Aceasta se refera la asigurarea soferului si a pasagerilor ce se afla in masina impreuna cu el. Acest tip de asigurare poate acoperi si costuri ale serviciilor medicale sau despagubeste chiar si in caz de deces. Va fi valabila doar pe perioada de inchiriere a masinii. Pentru unii este insa partial inutila, in conditiile in care dispun de o asigurare de viata sau una medicala ce poate acoperi cele mentionate deja.

Astfel de asigurari sunt optionale in mare parte. Ar trebui sa te interesezi despre fiecare si sa pui in balanta ce este rentabil. Chiar daca iti vei spune ca „mie nu are cum sa mi se intample”, exista mereu acel risc si acel daca.

Categorii: Afaceri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *