Metropolitan Museum of Art Costume Institute a dezvăluit detalii despre ediția din 2019 a Galei Met. Știm cine vor fi prezentatorii și care va fi tema ediției. 
Ca de obicei, evenimentul se va concentra pe expoziția artistică și va include măreața petrecere de modă a anului, care, după cum știm din edițiile precedente, reprezintă o întreagă desfășurare de forțe, la care participă nume mari de la Hollywood, creatori de modă, stiliști și socialites.
În fiecare an, tematica petrecerii este una îndrăzneață. Anul acesta, dress code-ul a fost inspirat de expoziția Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, care a explorat dialogul dintre modă și arta religioasă. Așteptările criticilor de modă au fost pe măsură, însă ținutele vedetelor au întrecut așteptările. Iată cele mai frumoase ținute de pe covorul roșu de la Met Gala 2018. 
În 2019, expoziția principală la Metropolitan Museum of Art Costume Institute (și tema următoarei gale Met) este Camp: Notes on Fashion, vernisajul urmând să aibă loc pe 9 mai. Expoziția este inspirată de Notes on Camp, eseul lui Susan Sontag publicat în 1964. În lucrarea ei, aceasta vorbește despre stilul exagerat și ostentativ, dus în extrem, pentru un efect ironic sau plin de umor, dar care poate avea și un aer sofisticat.
Expoziția Camp: Notes on Fashion va cuprinde aproximativ 175 de obiecte, inclusiv ținute masculine și feminine, sculpturi, picturi și desene din secolul al XVII-lea până în prezent. Expoziția va explora, de asemenea, originile stilului exagerat și ostentativ în subcultura queer ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar și modul în care ironia, umorul, parodia și exagerarea sunt exprimate în modă.
Printre designerii ale căror ținute vor fi expuse se numără Demna Gvasalia, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Franco Moschino, Vivienne Westwood și Gianni și Donatella Versace.
Ce știm despre Gala Met 2019?
Gala Met va avea loc pe 6 mai 2019, iar gazdele serii vor fi cântăreața Lady Gaga, tenismena Serena Williams și cântărețul Harry Styles. Aceștia vor prezenta evenimentul alături de redactorul șef al Vogue SUA, Anna Wintour.
Sponsorul evenimentului va fi brandul de lux Gucci, al cărui director creativ, Alessandro Michele, uimește publicul cu fiecare colecție. Să ne amintim doar de capetele retezate dintr-o prezentare recentă.
André Leon Talley, editor al ediției americane a revistei Vogue consideră că Gala Met este Gala Super Bowl a modei. Și pe bună dreptate. Ce înseamnă Gala Met în cifre? Bilete care costă 30 de mii de dolari, bijuterii în valoare de 3.5 milioane de dolari și multe alte scoruri amețitoare.
Vorbim de un eveniment exclusivist unde grandoarea este la ea acasă.
Chiar dacă primesc o invitație din partea Annei Wintour, redactor şef al ediţiei americane Vogue și cea care prezidează gala încă din 1995, celebritățile tot sunt nevoite să plătească biletul de intrare – o sumă astronomică. Și dacă participă la eveniment trebuie să se asigure că vor fi o apariție memorabilă, iar asta înseamnă ținute special create pentru ele și glam squads gata oricînd să intervină pentru un mic retuș. Iată cum arată Gala Met în cifre.
Foto: Hepta